Η Σημασία Της Συσκευασίας

Η καταναλωτική αγορά αυξάνεται ραγδαία κάθε χρόνο και μαζί της αυξάνεται κι ο ανταγωνισμός μεταξύ διαφορετικών τύπων προϊόντων και αγαθών. Προκειμένου κάθε επιχείρηση να ξεχωρίσει, προσπαθεί να εφεύρει κάτι νέο, ώστε να κερδίσει το πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Ένα από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή εργαλεία του μάρκετινγκ σήμερα είναι η συσκευασία που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να είναι αφενός διαφορετικές μεταξύ τους κι αφετέρου να αποκτούν εμπορικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους. Για το λόγο αυτό σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από συσκευασίες προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα, η συσκευασία ενός προϊόντος εκτελεί πολλές λειτουργίες με τις σημαντικότερες  να απαριθμούνται ως εξής:

Συμβάλλει στη δημιουργία της εικόνας του προϊόντος

Η συσκευασία δημιουργεί αγωνία και ενθουσιασμό. Όταν οι άνθρωποι βλέπουν ένα όμορφα συσκευασμένο προϊόν, τους δελεάζει να το ανοίξουν και έτσι δημιουργείται θεατρικότητα στην όλη διαδικασία.

Σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό

Η συσκευασία είναι ένας από τους βασικότερους τρόπους προβολής της επιχείρησης σας και του προϊόντος σας για να εδραιωθείτε στο μυαλό των καταναλωτών. Αποκτήστε το προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού τυπώνοντας το λογότυπό σας στις συσκευασίες. Σύμφωνα με μελέτες το 70% των καταναλωτών δέχτηκε ότι σχηματίζουν την εντύπωση ενός προϊόντος βασισμένου αποκλειστικά στη συσκευασία.

Αύξηση εσόδων

Το  30% των επιχειρήσεων ανέφερε ότι τα έσοδά τους αυξήθηκαν όταν βελτίωσαν τη συσκευασία των προϊόντων τους.

Διατήρηση προϊόντος

Η σωστή́ συσκευασία κρατά́ τα τρόφιμα ή τα φαγητά́ μας ασφαλή, φρέσκα, με όλα τους τα θρεπτικά́ στοιχεία και εξασφαλίζει για μια επιχείρηση εστίασης ότι το τρόφιμο θα φτάσει στον τελικό́ καταναλωτή́ με ασφάλεια, γρήγορα και στη θερμοκρασία που πρέπει.  Γιατί́ τι πιο όμορφο από το να παραγγέλνεις φαγητό́ ή καφέ́ και να φτάνει στην πόρτα σου όμορφα συσκευασμένο, ασφαλή́, με όλα τα θρεπτικά́ του στοιχεία, και ζεστό́;

Με βάση όλα τα παραπάνω γίνεται πλέον σαφές πως η συσκευασία δεν είναι απλά αναγκαιότητα αλλά ένας από τους πλέον σημαντικότερους δρόμους που οδηγούν στη δημιουργία ισχυρής σχέσης του προϊόντος μας με τους καταναλωτές του.

Συζητήστε μαζί μας στη Soffi τις ανάγκες σας, ώστε να σας προτείνουμε λύσεις συσκευασίας που θα κάνουν τη διαφορά στην εικόνα της επιχείρησής σας και στις πωλήσεις σας.